Om Palle Puma

Om Palle Puma

Min vej ind til musikken.

 

Jeg voksede op i Århus i en meget musikglad familie. Vi sang flerstemmigt og spillede sammen både til hverdag og fest. Det var en barndom fuld af sang og musik. Jeg fik på et tidspunkt en guitar og begyndte at gå til undervisning. Desværre blæste guitaren af min cykel på vej til undervisning og blev totalsmadret. Jeg fik aldrig en ny, og har aldrig lært at spille på noget, sådan rigtigt.


Til gengæld sang vi meget i familien. Vi sang  alt fra danske viser til engelske og irske traditionals. Det førte til, at jeg måske var en lidt underlig dreng angående det musikalske. Kammeraterne i skolen hørte Gasolin, mens de plader, jeg lånte på biblioteket var med Poul Reichardt, Kaj Normann Andersen, Max Hansen, Liva Weel, Edith Piaf, Charles Aznavour m. fl. Dog var der osse plads til den mere rytmiske musik, og mit største idol både dengang og nu, var Elvis Presley. Som teenager kunne man osse finde mig siddende og optage kassettebånd via radioen. Men det var egentlig kun for at være med på ”moden”.

 

Et vendepunkt var da mine forældre blev skilt, da jeg var 13. Det førte blandt andet til at min mor fik en ny hobby; amatør teater via Rosenteatret i Århus. Der tog hun os søskende med ned, og her har jeg haft mange fantastiske timer. Jeg har været tæppetrækker, scenebygger, lysmand, tekstforfatter, Skuespiller og instruktør. I dag arbejder jeg stadig professionelt som tekstforfatter i forskellige sammenhænge. Jeg skriver tekster til sommerrevyerne, komedier og musicals, og har flere stykker udgivet på et teaterforlag.

Men for at vende tilbage til musikken. Jeg var engang instruktør for en Festugerevy i Århus. Her havde vi en kapelmester som jeg hurtigt faldt i hak med. Vi begyndte at sidde og hygge ved hans klaver. En dag mente han, at det her skulle vi optræde med. Den tanke havde jeg aldrig haft. Godt nok havde jeg sunget meget, men ikke offentligt, udover på teaterscenen. Jeg havde det sådan at der findes et utal af fantastiske sangere, så hvorfor skulle jeg det? 

 

Men vi tog ud på vores første job, og efterhånden gik det op for mig at jeg måske alligevel havde noget at byde på. Jeg havde lært fra teatret at tage fat i publikum. At man skulle underholde. Jeg havde lært om showbiz, og om at fortælle historien.

 

På et tidspunkt mange år senere, startede jeg bandet Baggårsdpumaerne. Otto Brandenburgs ”To lys på et bord” var blevet min signatur sang. Jeg fik at vide, at jeg lød som Otto, og ideen opstod til at lave et decideret Otto Brandenburg band.


Vi har spillet på festivals, i kulturhuse, forsamlingshuse, til byfester og privat. Vi spiller også andet end Otto i dag, hvor vi har et noget bredere repertoire, men vores Otto Brandenburg koncerter er stadig vores varemærke, nu under navnet: Palle Puma - En hyldest til Otto Brandenburg.  


Vi inddrager flere af de navne som Otto selv har været i berøring med bl.a. Four Jacks, John Mogensen, Gustav Winckler og Elvis Presley.


Vi glæder os til at komme ud og spille under dette nye navn,  og ser meget frem til de kommende sæsoner.

 

Vi ses derude !

 

Palle Puma

© Copyright. All Rights Reserved.